Nori anticepilci včeraj z laserjem poškodovali oko pilota v helikopterju

Nori anticepilci včeraj z laserjem poškodovali pilota v helikopterju

Saj ni res pa je. Mirni protestniki, kot jim pravijo v KUL-u so  včeraj usmerili laserski žarek v helikopter. Policist pilot je zato utrpel poškodbe očesa.

Več kot 300 kršitev. Skoraj bi prišlo do tragedije policijskega helikopterja

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so na sredinih protestih tokrat zaznali več kot 300 kršitev, pa tudi osem kaznivih dejanj. Med drugim so neznani storilci na Trgu republike proti policijskemu helikopterju usmerili laserski žarek, pri tem je eden izmed pilotov utrpel poškodbo očesa. “Navedeno dejanje je skrajno nevarno in le naključje je botrovalo temu, da ni vsa posadka utrpela poškodb vida, kar bi lahko vodilo tudi do tragičnih posledic. Pri eni osebi so policisti zasegli prepovedano drogo, eni osebi je bil zasežen solzivec, prav tako sta bili zaznani dve kršitvi cestno prometnih predpisov in eno kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega, kateremu bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku. Pišejo Slovenske novice.

zajem slike, portal N1

Do sedaj je bilo zaznanih osem kaznivih dejanj. Gre za kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, napadov na uradne osebe in preprečitve uradnih dejanj, so zapisali policisti v poročilu. V času protesta je bilo skupno pridržanih 27 oseb. Policisti so poleg fizične sile zaradi obvladovanja upiranja oseb in odrivanja množice uporabili ščite, specialno oklepno vozilo (z ograjo), plinski razpršilec, konjenico in službene pse. Med izvajanjem pooblastil sta bila poleg pilota lažje poškodovana še dva policista

Torej nori kulovci? Je spet šlo za mirne proteste?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
88%
2.1km/h
100%
2°C
4°
1°
2°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA