Noro! Rusa ki žre žive netopirje plačujemo tudi davkoplačevalci?

zajem slike

Predstava, ki si jo je zamislil Rus, je pri nas dvignila precej prahu. In posnetka ne bomo še enkrat kazali.  Z njo je Rus želel opozoriti, da se naša svoboda in dobrobit rodita in umreta lahko samo z enim dejanjem, kot se je to zgodilo z omenjenim virusom.

Neumnost Rusa plačuje tudi naša država?

No “umetnik” je tako izražanje svobode naredil kar pres slovenskim parlamentom. Ogorčenja in zgražanja pa je bila velika. Se je pa omenjeni Rus Davidčenko odločil, da bo svoj čas preživel v Fotopubovem razstavnem prostoru, kjer bo še čez celotni september živel in ustvarjal, medtem pa je vzpostavil “intermedijsko instalacijo ter znanstveno-raziskovalni center”. Prostovoljci, ki bodo bivali v omenjenem prostoru pa bodo raziskovali ozadje velikih farmacevtskih podjetij in njihovega vpliva na pandemijo.

Zanimiv je podatek, da se društvo, ki promovira kontroverzno umetnost, financira tudi s pomočjo državnega proračuna. Društvo Fotopub je skupno prejelo že skoraj 90 tisoč evrov državnega denarja, največ od Mestne občine Novo mesto (40 tisoč evrov) in Ministrstva za kulturo (33 tisoč evrov).

Če pred parlamentom organiziraš “žretje” živega netopirja, pridno pokasiraš denar od države?

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.