Norost! Tako so na TV Slovenija, poveličevali dan mladosti?

zajem slike / TV Slovenija

Nekaterim se je na TV Slovenija očitno zmešalo. Po 32-ih letih samostojne države se nekateri družbenopolitični delavci na TV Slovenija še vedno klanjajo Titu in Jugoslaviji?

Včeraj je kot strela z jasnega za dobro jutro, voditelj na TV Slovenija, ki je star komaj toliko, kot samostojna Slovenija, držal predavanje o tem, kako je bilo v času Jugoslavije, v času dneva mladosti. Kako ljudem ta dan prikliče nostalgične spomine na  mladost, ure vaj, televizijske prenose, praznovanje rojstnega dne maršala Tita, kako ljudje niso imeli veliko stvari, pa so bile te stvari naše in smo jih imeli radi in ostale neumnosti.

Ob tem se sprašujemo, ali je voditelj sploh hodil v šolo, je doživel to, kot se je izrazil – nostalgijo po svinčenih časih, ko so ljudem dobesedno lagali, kako lepo je v komunizmu. Kako zaslužen je maršal Tito? Kako mu moramo čestitati ob izmišljenem prazniku, čeprav v bistvu takrat sploh ni praznoval rojstnega dne?  To kar si je privoščila nacionalna televizija je metanje peska v oči vsem tistim, ki so bili pod taktirko Tita mučeni, ubiti, preganjani. To je metanje v oči vsem generacijam, ki so skoraj 50 let poslušali laži.

Teh časov se nostalgično spominjajo očitno le na TV Slovenija in nekdanjemu prazniku mladosti pripisujejo pomen prijateljstva med različnimi narodi, pa čeprav je bilo tako prijateljstvo le navidezno in namišljeno. Temu so posvetili celo kar cel prispevek.

Zakaj niso kakšnega prispevka pripravili recimo na dan 24. maj, ko je umrl prvi človek v vojni za Slovenijo, Mariborčan  Jožef Simčik, zakaj takrat niso ljudem povedali resnice kdo se je boril za državo Slovenijo, kdo je bil agresor inj kdo se je boril proti agresiji?

(video: TV Slovenija)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.