slika: Facebook profil NK Maribor

Evropska klubska sezona ne pozna počitka. Slovenski prvak Maribor v Ljudskem vrtu v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov gosti Rosenborg.

Mariboru doma ni uspelo premagati Norvrežanov

Začetni postavi:
Maribor: 
Pirić; Viler, Peričić, Ivković, Milec; Vrhovec, Pihler, Kotnik, Hotić, Kronaveter; Tavares. Rosenborg: Hansen; Meling, Hovland, Reginiussen, Hedenstad; Asen, Lundemo, Jensen; Adegbenro, Soderlund, Akintola.

Slovenski prvaki so bili v začetku tekme veliko napadalnejši od gostov, pred vrati Rosenborga je pestro, žoga pa za zdaj ne najde poti v mrežo. Norvežani so se prvih 30 minut pretežno branili, v enem od protinapadov pa vseeno pokazali, da utegnejo biti sila nevarni. Alexander Soderlund je po strelu z glavo zatresel okvir mariborskih vrat, a je streljal iz prepovedanega položaja. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0.

Drugi polčas se je začel slabo za vijolične, prekršek za rumeni karton je pred mariborskim kazenskim prostorom naredil Aleks Pihler, Norvežani so imeli prosti strel, priložnost je odlično izkoristil Soderlund in v 51,. minuti zadel za vodstvo gostov. V 64. minuti je še enkrat udaril Soderlund in s strelom z glavo še drugič premagal Pirića.  V 71. minuti je za znižanje izida poskrbel Marcos Tavares s strelom s kakšnih 25 metrov, a še med praznovanjem gola na tribunah so Norvežani zadeli za 3:1. Zmedo v obrambi domačih je izkoristil Mike Jensen. Do konca tekme se rezultat ni spremenil.

POZOR! Tekma na Norveškem bo že v torek, 13. avgusta, ob 19. uri po slovenskem času!

M.G.