zajem slike (RTV SLO), twitter

Zaradi napada na kamermana na petkovem shodu Nova24TV razmišlja o odstranitvi vseh logotipov in nalepk z avtomobilov in kamer.

Posnetek ki dokazuje napad na kamernana Nove24TV

“Nizkotno se je spustila tranzicijska levica. Tako nizkotno  da razmišljamo, da z naših avtomobilov, kamer in drugih tehničnih pripomočkov umaknemo logotipe Nova24TV, saj smo že večkrat bili tarča verbalnih, zdaj tudi fizičnih napadov. Varnost naših novinarjev in snemalcev je vendarle na prvem mestu,” je po včerajšnjem napadu Zlatana Čordića na snemalca dejal direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Nova24 TV je objavila še nov in še bolj kakovosten videoposnetek petkovega incidenta, kjer je sodeloval Zlatan Čordić – Zlatko pri napadu na 25-letnega snemalca Nova24TV. Kako dezorientiran sistem vrednot ima glasbenik, pove s tem, ko je snemalcu dejal, da se bori tudi zanj. Nato mu je nasilno vzel kamero in začelo se je prerivanje, posredovati je morala policija. Zlatko je tudi ta trenutek želel izkoristiti za promocijo samega sebe in pokazati na nasilnost policije. “Snemite, snemite“, je zakričal.

MG