Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?

zajem slike, kongres SD

Stranka SD, ki je na sobotnem kongresu izvolila novo vodstvo, se ni še niti dobro postavila na noge, že stranko pestijo nove afere in problemi.


Med strankinimi problemi sta trenutno dva najbolj aktualna. Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je ponudil umik s čela poslanske skupine. Poteza Prednika sledi sobotnemu volilnemu kongresu SD, na katerem je utrpel hud poraz in ni uspel s kandidaturo za predsednika stranke. Uspel mu ni niti preboj v drugi krog glasovanja. Iz stranke pa je po kongresu izstopil nekdanji glavni tajnik Uroš Jauševec.

Je pa v stranki očitno iz dneva v dan več dolga. In zanimivo. Čeprav je stranka v globokem minusu še vedno deluje. Če bi toliko minusa imelo katerokoli podjetje v Sloveniji bi ga že zdavnaj zaprli. 

Le nekaj dni po odstopu nekdanjega glavnega tajnika SD Klemna Žiberta, kot piše Siol.net, naj bi na sedež SD začeli serijsko prihajati računi za neplačane obveznosti, za katere pred kongresom ni vedel nihče iz stranke. Računi so se nanašali na obnovo zgradbe na Levstikovi ulici v Ljubljani, kjer je stranka domovala vrsto let in opremljanje novih prostorov na Nazorjevi ulici, kamor se je stranka preselila lani. Vrednost računov, ki jih je stranka prejela v dneh po Žibertovem odstopu, naj bi znašala okrog šeststo tisoč evrov. Piše Siol.net.

Že tako globoka finančna luknja stranke SD se je še povečala. Njihov dolg zdaj namreč presega 1,8 milijona evrov, medtem ko so celotni prihodki SD v letu 2023 znašali 1,2 milijona evrov, torej šeststo tisoč evrov manj. To je potrdil tudi novoizvoljeni predsednik Matjaž Han.

Se bo stranka zaradi dolgov pogreznila sama vase?

 

VREME

Maribor
jasno
37%
8.2km/h
0%
33°C
34°
31°
32°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.