slika: instagram profil Timija Zajca

Medtem, ko je naš najboljši smučarski skakalec Timi Zajc, preko družbenih omrežij zahteval odhod trenerja Gorazda Bertonclja, se je zganila vsa slovenska javnost.

TRENERJA ZAMENJAL HRGOTA, TIMI PRED DISCIPLINSKO KOMISIJO

Torkov večer je prinesel odločitev vodstva skakalne reprezentance o trenerski prihodnosti A-reprezentance. Predsednik odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je potrdil, kar je napovedal že pred dnevi, da se Gorazd Bertoncelj najverjetneje ne bo vrnil na mesto glavnega trenerja. Vlogo so vsaj do konca sezone zaupali njegovemu dozdajšnjemu pomočniku, 32-letnemu Robertu Hrgoti, ta se je iz vršilca dolžnosti prelevil v glavnega trenerja.

O skakalcu Timiju Zajcu bo odločala disciplinska komisija. Disciplinska komisija bo torej obravnavala težo prekrška in se odločila za kazen, kakršna bo doletela Zajca.

Pri tem pa se sprašujemo, ali Timija preganjajo zato ker je povedal nekaj resnic preko družbenih omrežij, ali ker je dosegel, da se v skakalnem športu le nekaj spremeni?  In le zakaj ni ob tem odstopil tudi stari partijec Ljubo Jasnič?

PM