Nova Golobova sramota! Vlada odpovedala udeležbo pri maši za domovino

slika je simbolna

V sredo, 21. junija 2023, ob 18.30 bodo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani slovenski škofje darovali sveto mašo za domovino ob državnem prazniku dneva državnosti.

A Letos bo obred minil brez vidnih predstavnikov oblasti. Predsednice Nataše Pirc Musar, predsednika vlade Roberta Goloba in predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič letos ne bo v ljubljansko stolno cerkev. Predsednica države se je opravičila zavoljo poti na sedež Sveta Evrope.

Po Čebinah, vračanju kipa Tita, ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve itd. je letošnja načrtovana neudeležba državnega vrha na sveti maši za domovino še en zaskrbljujoči znak, kam nas pelje moralni kompas vladajoče garniture. Tu se ne opredeljuje ali je kdo veren, ali ne. Tu se opredeljuje kaj pomeni domovina vladajočim. Gre za zapostavljanje domovine kot takšne. Maša za domovino ima namreč močno domoljubno, državniško in diplomatsko noto. Piše Demokracija.

Maša za domovino je namreč poseben, slovenski dogodek, podobno je, na primer, tudi na Hrvaškem in v Avstriji. A tam nimajo na oblasti vladarjev s komunistično miselnostjo in sramoto v srcu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.