Nova odkritja, nove laži? Poglejte si vse razlike sarajevske diplome!

Branko Masleša povej
SLIKA, TWITTER

Tu so ključne razlike med originalno kopijo diplome iz leta 1977 in Masleševo kopijo diplome iz leta 1975, ki jo je predložilo Vrhovno sodišče Republike Slovenije.


Poglejte si vse razlike sarajevske diplome!

Strokovnjak z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na tem področju je portalu Prava.si, Luke Perša, poslal mnenje o razlikah med poslano kopijo diplome iz PF Sarajevo in tisto, ki jo je posredovalo VS RS. Tako so primerjali poslano originalno kopijo diplome iz leta 1977 in Masleševo diplomo iz leta 1975. Kot lahko vidite na spodnji sliki, je na njej opazili več razlik, ki očitno dokazuje, da ne kopija sarajevske in VŠ RŠ nista pristni in vse več je indicev, da gre za ponaredek.

Originalna kopija diplome iz leta 1977

Masleševa diploma iz leta 1975

Branko Masleša bi moral vse dvome o svoji diplomi oveči s predložitvijo  originalne diplomo, a se do sedaj za to možnost ni odločil. Je pa res, da so v njegovem imenu do sedaj vse poslali s strani PF Sarajevo in VS RŠ. Ob tem smo že v enem izmed člankov izpostavili sodbo Vrhovnega sodišča iz novembra 2020, da pravosodni izpiti iz BiH ne zadošča za opravljanje sodniške ali tožilske funkcije. Pri tem pa je zanimivo, da se je celo Vrhovno sodišče izreklo, da pravosodni izpiti republik nekdanje SFRJ, v Sloveniji ne veljajo!

Vrhovno sodišče RS je leta 2020 s sklepom VS RS I Up 116/2020 z dne 19. 11. 2020 odločilo, da pravosodni izpit iz BiH iz leta 1985 ne zadošča za postulacijsko sposobnost pred Vrhovnim sodiščem RS, ker ne izkazuje sposobnosti delovanja na stopnji, ki jo predstavlja VS RS. “Če vloga takšne osebe na VS RS ni dopustna in zato VS RS take vloge zavrže (kot pravi v tem judikatu, redoma počne tako), kako pa je potem dopustno, da o njej odloča – morebiti tudi kak – sodnik, ki ima enako kvalifikacijo,” so se ob tem spraševali na mediju prava.si.

P.M:

 

VREME

Maribor
delno oblačno
83%
31%
19°C
22°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.