NOVA OKUŽBA V DOMU STAREJŠIH! V Šmarju pri Jelšah število okuženih še vedno narašča!

okužbe

Koronavirus se širi po državi. Glavno središče je občina Šmarje pri Jelšah. Ob 14. uri se pričakuje novinarska konferenca kriznega štaba.

Panika v domu strejših v Štorah

Dom  za starejše občane v Štorah pa je v paniki.  Pojavil prvi potrjeni primer koronavirusa. Pozitivna je oseba, ki je delala na oddelku. Včeraj je dom obvestila, da je okužena, poroča Novi tednik. Zaposlena živi v občini Šmarje pri Jelšah ter na delovnem mestu znakov okužbe ni kazala. V četrtek ni več delala in je v samoizolaciji čakala na izid testiranja.

Izvajanje jemanja brisov tudi v domu starejših v Šmarju pri Jelšah

V občini Šmarje pri Jelšah, ki je eno največjih žarišč okužb s koronavirusom v državi, se pripravljajo na najhuje. Število okuženih v občini še vedno zelo narašča, zato o številu niti ni več smiselno govoriti, je za Radio Rogla poudaril župan Matija Čakš. Težava je, ker ne vedo, koliko okuženih je v rizičnih skupinah. »Ti ljudje lahko imajo hujše posledice, na to opozarja stroka, zato moramo biti pripravljeni na najhuje in obenem upati na najboljše, da se pri nas ne ponovi italijanski scenarij,« je dejal Čakš.V sodelovanju z Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah preventivno izvajajo odvzem brisov pri zaposlenih. Vsi zaposleni in stanovalci se zaenkrat počutijo dobro in ne kažejo bolezenskih znakov. Pri vseh stanovalcih se izvajajo redna spremljanja zdravstvenega stanja in še poostreni ukrepi preprečevanja prenosa.

Občina in občinski štab civilne zaščite se zato pripravljata na najhujši scenarij. Zbirajo prostovoljce za varstvo otrok in raznos hrane do tistih, ki do nje ne bi mogli. Zbirajo avtomobile za oskrbo prebivalcev, s trgovci uskaljujejo, kako bo z oskrbo, če pride do zaprtja živilskih trgovin.

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
67%
0.4km/h
46%
29°C
30°
28°
28°
Sun
22°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.