Nove informacije iz UKC Maribor!

Okuženih v Sloveniji je iz dneva v dan več, vendar se stanje počasi normalizira. Bolj, kot se bomo držali navodil, lažje bomo prebrodili krizo.

Trenutno stanje v UKC Maribor

V mariborskem UKC je skupno število trenutno hospitaliziranih pacientov 11 (2 pacienta sta v intenzivni enoti, oba intubirana (respirator, oba stabilna); na oddelku je sicer 9 pacientov, od tega 1 pacient potrebuje dodatno oskrbo s kisikom. Stanje je torej podobno včerajšnjemu. K sreči danes niso sprejeli novega okuženega pacienta.
Še vedno pa je 113 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Pričakujemo, da bo po testu v začetku prihodnjega tedna, prva skupina poslanih v izolacijo, ponovno na delovnem mestu. Nadaljnjega širjenja okužbe med zaposlenimi trenutno ni.

Se pa iz UKC zahvalujejo podjetju Magna Neukles za donacijo mask. Se pa UKC Maribor za sodelovanje zahvaljuje vsem zasebnim zdravnikom regije na primarni in sekundarni ravni. Direktor UKC Maribor pa poziva vse doslej nerazporejene zasebne zdravnike in specializante Štajerske, da se vključijo v delo v izrednih razmerah! Koordinator za zdravnike na primarni ravni je predstojnik Urgentnega centra dr. Roman Košir, dr. med., koordinatorica za sekundarni nivo pa Ivica Flis Smaka, dr. med., spec. Koordinatorja kontaktirajte preko facebooka na zasebno sporočilo (messenger).

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA