slika je simbolna

Preberite si nove podrobnosti glede četrtkove in nedeljske evakuacije.

V četrtek (odstranitev bombe pri Europarku) bo možen dostop do urgentnega centra UKC Maribor samo iz strani glavnega vhoda v UKC, saj bodo ostale dovozne ceste zaradi varnosti zaprte. Opravljali se bodo samo najnujnejši prevozi pacientov, ostali prevozi se bodo opravili po končanih aktivnostih. V tem območju bo evakuiranih manjše število ljudi, obstaja pa možnost, da se bo ob evakuaciji invalidov aktivirala tudi naša enota.  V času med 12. in 16. uro, oziroma do preklica nevarnosti, bo moten tudi dostop do dežurne ambulante v urgentnem centru UKC Maribor, kamor se bo omogočil dostop samo pacientom, ki so v ogrožujočem zdravstvenem stanju. Ekipa, ki bo opravljala nujni transport v UKC, bo le to sporočila dispečerju na REŠEVALNO POSTAJO (051 394 800), ki bo imel kontakt z ekipo Uprave za zaščito in reševanje, ki bo zaradi varnosti v tem času prekinila z deaktiviranjem bombe.

V nedeljo (odstranitev bombe pri železniški postaji) Odstranitev bo potekala med 8. in 16. uro. Glavne dejavnosti odstranitve se bodo dogajale po 12. uri, ko ne bo možen dostop reševalnih vozil preko vhoda na Pobreški cesti, prav tako ne bo dovoljeno gibanje na prostem v radiju 600 metrov od nahajališča bombe. V tem območju bo evakuiranih večje število ljudi, tako da obstaja možnost, da se bo ob evakuaciji invalidov aktivirala tudi naša enota.  V času med 12. in 16. uro, oziroma do preklica nevarnosti, bo moten tudi dostop do pacientov, ki so v ogrožujočem zdravstvenem stanju. Ekipa, ki bo opravljala nujni transport na lokacijo, ki je v radiu 600 metrov od nahajališča bombe, bo le to sporočila dispečerju na REŠEVALNO POSTAJO (051 394 800), ki bo imel kontakt z ekipo Uprave za zaščito in reševanje, ki bo zaradi varnosti v tem času prekinila z deaktiviranjem bombe.

V ta namen se bo  tudi prestavila dežurna ambulanta za otroke in mladostnike do 19 let iz lokacije Vošnjakove ulice 2 na lokacijo zdravstvene postaje Nova vas,  Cesta proletarskih brigad 71, kjer bo delovala po običajnem urniku med 8. in 23. uro. Prav tako se bo na lokacijo Zdravstvene postaje Nova vas,  Cesta proletarskih brigad 71 prestavila tudi zobozdravstvena dežurna služba, ki bo na tej lokaciji delovala med 8 in 13. uro. Lokacija nočne zobozdravstvene dežurne službe ostaja na običajni lokaciji, to je na Ulici Kneza Koclja 10, deluje med 20. in 24. uro.

Ostale podroinosti sledijo!

vir: Maribor24

MG