torek, 7. julija 2020
Doma Slovenija KORONAVIRUS Nove podrobnosti glede okužb treh zdravnikov v UKC Maribor!

Nove podrobnosti glede okužb treh zdravnikov v UKC Maribor!

Slika: Maribor24

V urgentnem centru v Mariboru so okuženi trije zdravniki zdravstvenega doma, sedaj testirajo zaposlene in iščejo kontakte. Kje so se zaposleni okužili, zaenkrat še ni znano.

Okuženi trije zdravniki

V mariborskem urgentnem centru so s covidom-19 okuženi trije zdravniki. Čeprav so zaposleni v službi nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma, so delali v obeh delih urgence, torej tako v prostorih prehospitalne enote Zdravstvenega doma Adolfa Drolca kot v UKC Maribor, piše Večer.

“Vsi trije zdravniki so v samoizolaciji, v sodelovanju z epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje so poiskani vsi potencialni kontakti, odrejenih je (zaenkrat 8 samoizolacij. Opravljenih je 31 testov, od katerih je 29 negativnih, na 2 izvida še čakamo,” sporočajo iz UKC Maribor

Eden od zdravnikov je v času inkubacijske dobe zagotovo delal na urgenci, situacija pa je zapletena, saj gre za osebje dveh ustanov, ki dela v istih prostorih. To otežuje iskanje stikov. Kje so se zdravniki okužili, še ni znano, so pa danes v obeh ustanovah ter s pomočjo epidemiologov Nacionalnega inštituta za javno zdravje pričeli obširno zbirati kontakte okuženih in testirati zaposlene, ki so bili v stiku z okuženimi, iščejo pa tudi izvor okužbe.

Posebna skupina se v UKC Maribor sestane jutri zjutraj, takrat bo več znanega tudi o stikih okuženih in izvoru okužbe, najverjetneje pa gre za vnos iz tujine. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za vnos virusa iz Črne Gore.

MG