Nove podrobnosti glede stanovanja, ki ga je obnovila Delovna akcija

slika: zajem slike
Delovna akcija je obnavljala stanovanje najemnici in ne lastnici

Zgodbe o prenovljenem stanovanju, ki ga je obnovila Delovna akcija, a se je kasneje znašel na seznamu ponudbe za prodajo še vedno buri duhove.

Delovna akcija je obnavljala stanovanje najemnici in ne lastnici

Na našem portalu e.maribor.si smo prvi poročali o stanovanju, katerega je obnovila Delovna akcija v Košakih pri Mariboru, kateri se, ne začudenje prodaja. Članek je naletel na res oster odziv. V oddaji Delovna akcija, kot jo vidimo gledalci, eikpa dejansko pomaga, ljudem v stiski. Sicer se v oddaji najdejo tudi kakšni nepotrebni totalitarni simboli, petje južne glasbe, polomljena slovenščina in še bi lahko naštevali. A pustimo to ob strani. 


Kot smo poročali je ekipa oddaje Delovna akcija obnovila tudi stanovanje Polone v Košakih pri Mariboru, kjer so v stanovanju praktično obnovili prav vse, poskrbeli tudi za novo pohištvo, vse napeljave, novo kopalnico, kuhinjo, celo teraso. Stanovanje tudi zavarovali. A glej ga zlomka. To stanovanje se je prodajalo. 

Zgodba pa ima še nadaljevanje, kot razkrivajo Slovenske novice.  Stanovanje namreč ni prodajala Polona, saj je le najemnica, ampak lastnica. Čeprav naj bi Polona trdila, da je za nakup vzela hipotekarni kredit. Z lastniki naj bi se sicer dogovorila za odkup in kupnino poravnala prek mobilne denarnice mBills. Denar naj bi se nato nekje izgubil, saj naj lastniki kupnine na račun niso nikoli prejeli. 

Lastniki niso vedeli za obnovo stanovanja

Ena od lastnic stanovanja pa trdi, da je Polona pri njih pol leta živela v najemu in naj nebi plačala niti ene položnice: “Vse za nazaj je plačal moj oče, za elektriko in vodo je ostala dolžna.« Sprva so verjeli, da bo korektna najemnica, nato pa je prišla na plan z idejo, da bi hišo kupila. Zatrjevala naj bi, da ima denar za kupnino, ki znaša 45 tisočakov.” je za portal Slovenske novice povedala ena od lasnic, a denarja ni bilo. Za obnovo svoje hiše pa je lastnico izvedela potom oddaja Delovna akcija, ko je z otroci gledala Delovno akcijo. Pravi da jo je skoraj kap. Ko je klicala Polono, je le-ta dejala, da  je pozabila povedati, za obnovo, saj brez privolitve lastnika, stanovanje ne sme prenavljati.

Zgodba pa ima žalosten konec. Zaradi neplačil najemnine, se je Polona morala iz povsem prenovljenega stanovanja izseliti. Baje sedaj spi v avtomobilu, tušira pa se pri svoji mami. Lasniki pa so tako prišli do popolnoma prenovljenega stanovanja, saj roko na srce, ta prej ni bil ravno primeren za bivanje. In če je bila prej cena kupnine tega stanovanja 45 tisočakov, se le-ta sedaj prodaja ta 79 tisočakov. Cena očitno naraste ob brezplačni prenovi.

In kako je z zatrjevanjem POP TV, da vsakega, kateremu obnovijo stanovanje preverijo?

(video: POP TV, VIR: Slovenske novice)

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
54%
4.6km/h
75%
24°C
26°
23°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.