Novi ukrepi vlade glede prehajanja meje! Kako se lahko izognete karanteni?

šentilj-meja
Šentilj-meja, slika Maribor24

Vlada je po spremembah ukrepov na meji za preprečitev širjenja okužb z novim koronavirusom danes na novo določila še sezname držav oz. regij glede na epidemiološko tveganje.

Novi ukrepi vlade glede prehajanja meje

Vlada je že v soboto posegla v odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni covid-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Slovenije.

Vlada je prav tako določila, da bo lahko oseba, ki ji je bila z odločbo odrejena karantena, v času trajanja karantene opravila testiranje na prisotnost novega koronavirusa. Če bo izvid testa negativen, ji bodo odločbo odpravili.

V sklopu sprememb je vlada poleg zelenega in rdečega seznama držav predvidela tudi oranžnega. Države s poslabšanimi epidemiološkimi razmerami, ki niso uvrščene na zeleni (varne države) ali rdeči seznam (države s slabimi epidemiološkimi razmerami), bodo torej po novem uvrščene na oranžni seznam.

Na kašnem seznamu so Evropske države?

  • Na zelenem seznamu držav sta se znova znašli Srbija in Poljska in se med evropskimi državami pridružili Cipru, Latviji, Litvi, Lihtenštajnu in Finski,
  • Na oranžnem seznamu so se znašle hrvaške županije, npr. Istra in Primorsko-Goranska županija, ter na novo Italija.
  • Na rdečem seznamu pa so se znašle ostale hrvaške županije ter nekateri deli držav članic EU-ja in Švice. V Avstriji gre za dežele Dunaj, Tirolska in Predarlska, na Madžarskem pa za administrativni enoti Budimpešta in Györ-Moson-Sopron. Iz Švice so na rdečem seznamu zdaj npr. kantoni Fribourg, Ženeva in Vaud.

Celoten seznam najdete TUKAJ!

MG

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA