Novica iz Severne Koreje. Kim Džong Un v komi?

Nekdanji svetovalec nekdanjega severnokorejskega predsednika Čang Song Min je povedal, da vodja Kim že letos ni sodeloval pri pomembnih dogodkih, ker je slabega zdravja.

Kim Džong Un v komi?

Predvideva se. da je Kim trenutno v komi, a še vedno živ. Po pisanju južnokorejskih medijev, je njegova sestra Kim Džo Jong  že prevzela del oblasti. Kim Džong Un je večji del državnih obveznosti preložil na peščico svojih pomočnikov, svojo sestro pa je imenoval za dejansko številko dve, je danes sporočila južnokorejska obveščevalna agencija. Kim svoje mlajše sestre sicer še ni imenoval za svojo naslednico, a naj bi bila ta sedaj odgovorna za odnose z ZDA in Južno Korejo.

Še dva višja uradnika sta postala odgovorna za gospodarstvo Severne Koreje, dva vojaška predstavnika pa sta po novem delno odgovorna za področje obrambe.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.