Domov Aktualno Novica ‘POSEBNO POROČILO: Najnovejša Investicija Janeza Janše Je Prestrašila Vlado In Velike Banke.’ je spletna prevara

Novica ‘POSEBNO POROČILO: Najnovejša Investicija Janeza Janše Je Prestrašila Vlado In Velike Banke.’ je spletna prevara

Objavil: SIFA

Novica, ki je objavljena na potvorjeni spletni strani in kroži po družbenih omrežjih, je spletna prevara. Na omenjeni spletni strani so objavljene izjave, ki jih predsednik vlade Janez Janša ni izrekel ali zapisal in so mu lažno pripisane, prav tako pa so objavljene fotografije brez dovoljenja avtorjev fotografij.

Ker gre pri omenjeni spletni strani v celoti za lažne informacije, z uporabo lažnih izjav predsednika vlade in njegovih fotografij pa želijo uporabnike preusmeriti na spletne strani s ponudbami raznih storitev za trgovanje s kriptovalutami, želimo uporabnike obvestiti, naj tovrstnim spletnim prevaram ne nasedajo.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
V Kabinetu predsednika vlade smo v zvezi z omenjeno spletno stranjo nacionalnemu odzivnemu centru za kibernetsko varnost SI-CERT podali zahtevo za umik objave. SI-CERT je ponudnika gostovanja, pri katerem se ta stran nahaja, že pozval k odstranitvi oz. blokadi dostopa do le-te, pri čemer pa je odločitev o umiku v pristojnosti ponudnika gostovanja.

O omenjeni spletni prevari je obveščeni tudi odzivni center za incidente v informacijskih sistemih organov državne uprave SIGOV-CERT, na policiji je bila podana prijava za kaznivo dejanje zoper neznanega storilca zaradi zlorabe osebnih podatkov.

V Kabinetu predsednika vlade uporabnike interneta ob tej priložnosti posebej naprošajo, naj na omenjeno spletno prevaro ne nasedajo.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.