Novinar Večera, Peršak, nedostojno, nad poslanca Dejana Kaloha?

večer
slika: facebook

Levo-nastopaški Večer, ki je bil včasih še ugledni časopis, se rad obregne ob vsako najmanjšo podrobnost kateregakoli z “desne” politične sfere.

Nedostojni članek Aljoše Peršaka na Večeru?

Levo “trobilo”, katerega prebira vse manj Mariborčanov je že zdavnaj zašel iz sfere korektnega poročanja. Navijaškim naslovom proti “desnim” pa so podleženi očitno tudi novinarji, ki že zdavnaj niso več neodvisni. A očitno nekatera Odlazkova leva “trobila” tako tudi delujejo. 

Novinar večera Aljoša Peršak, (včasih je veljal za korektnega novinarja?) se je namreč spotaknil ob zapis mariborskega poslanca SDS Dejana Kaloha, ki je zunanjo razstavo Muzeja NO označil za sramoto zaradi  fotografije, v ozadju katere se vidi grafit Dol z vlado. 

 

Fotografija pa očitno ni zmotila “novinarja” (besedo novinar smo zanalašč napisali v navednicah) Peršaka, ki je v svojem levem “trobilu” zapisal: “Mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh napadel Muzej narodne osvoboditve: Kaj je v ozadju poskusa diskreditacije muzeja?” Nas pa zanima, kakšen napad na muzej je to bil in kako bi se “novinar” odzval, če bi tu visela slika, na kateri recimo pisalo DOL Z LEVIM TROBILOM VEČEROM?

Seveda gre pri članku za poiskus diskreditacije poslanca, ki je opozoril na neprimernost slike, ki v okolje nekega muzeja ne sodi in spodbuja sovraštvo do vlade. Ne glede na to, ali je na oblasti Janez Janša ali nekdo drugi (ki je Večeru mogoče bolj povšeči) je slika s takim zapisom nedostojna in žaljiva. Prav tako pa je nedostojen tudi zapis novinarja Peršaka in je daleč od novinarskega dela.

Na zaničljiv Peršakov zapis, se je odzval tudi poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je zapisal: “G. Peršak zelo nekorektno od vas. In ja, fotografija “dol z vlado” na ograji muzeja je sramota na kubik, ki jo vi s takšnim pisanjem očitno podpirate. 2x politični aktivizem!”

Peršak sicer pravi, da ne pristaja na črno-bele razlage in delitve in da je ponosen na mavrico odtenkov, zaradi katerih je Maribor zanj najlepše mesto na svetu. Ob tem pa se sprašujemo, ali so Aljošo narobe cepili, ali pa mu je “levičarsko” packanje po stenah res tako blazno všeč, da je Maribor zaradi tega lepši.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.