Sporočilo mariborskega zdravstvenega doma vsem pacientom!

Foto- Radio Maribor

V mariborskem zdravstvenem domu  so objavili jasna navodila, kako je mogoče na najhitrejši in najlažji način vzpostaviti stik z njimi ter dobiti ustrezno zdravniško obravnavo.

Nove informacije glede naročanja bolnikov

Epidemija s koronavirusom je spet vse postavila na glavo. Tudi v Mariboru, kjer se trenutno zdravi 9 oseb s koronavirusno boleznijo. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor izpostavljajo, da se zavedajo težav, s katerimi se srečujejo njihovi bolniki pri naročanju in vzpostavitvi kontakta z ambulanto izbranega osebnega zdravnika, ki so posledica ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom.


Bolnikom svetujejo, da naj najprej preverijo delovni čas ambulante in urnik naročanja na domači strani zdravstvenega doma. Takrat so namreč medicinske sestre dosegljive za telefonsko naročanje. “Vsaka naša ambulanta ima objavljen urnik delovanja naročanja, saj je v tem času ostalo delo razporejeno tako, da lahko večino tega časa porabijo za kontakt z bolniki,” so sporočili.

Klicna točka

V zdravstvenem domu so ponovno vzpostavili klicno točko, kamor lahko bolniki pokličejo v primeru, da na pet zaporednih telefonskih klicev s strani ambulante ni odziva. Klicna točka deluje med 7. in 15. uro na telefonski številki 02 22 86 200. Tam bodo bolniki prejeli vsa nadaljnja navodila, lahko pa bodo tudi predali morebitna naročila za želeno obravnavo.

MG

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
22°C
23°
21°
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu
22°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.