Novo iz svobode. Grožnje vrhovnega sodnika novinarjem niso sporne?

Branko Masleša povej
SLIKA, TWITTER
Glede Masleševe diplome je še vedno več vprašanj, kot odgovorov.

Komisiji za etiko in integriteto Sodnega sveta se izjava vrhovnega sodnika Branka Masleše, da bo vložil tožbo, odškodnino pa nakazal v dobrodelne namene, ne zdi v nasprotju z etičnim kodeksom.

Kot so zapisali pri (Masleši naklonjeni?) komisiji, je treba pri presoji etičnosti sodnikovega odziva izhajati iz načela zadržanosti in preudarnosti pri izjavljanju. “V obravnavanem primeru se je sodnik odzval na vprašanja in očitke medijev glede trditev, da nima ustreznih pogojev za opravljanje sodniške funkcije. Vsebinska razlika je med dvomi o obstoju sodnikove diplome in trditvami o neobstoju diplome, ki dejansko že merijo na očitek izvršitve kaznivega dejanja,” so zapisali v komisiji, kjer sicer priznavajo, da gre za očitke, ki so nedvomno zamajali sodnikov ugled. Piše Siol.net.

Glede Masleševe diplome je še vedno več vprašanj, kot odgovorov. In če bi do tožb zares prišlo, potem bi Masleša na sodišču moral pristno diplomo dejansko pokazati. S podpisi in žigom seveda.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.