NOVO! Kakšno je trenutno stanje Donalda Trumpa in Melanije Trump?

slika: družbeno omrežje

Ameriški predsednik Donald Trump je na twitterju potrdil, da sta z ženo Melanio pozitivna na novi koronavirus. Rezultat pozitivnega testa je potrdil po tem, ko je bilo znano, da je okužena njegova svetovalka Hope Hicks, ki je v torek z njim potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland.

Odpovedala svoje obveznosti

Trumpov osebni zdravnik Sean P. Conley je za javnost povedal, da se Melania počutita dobro, nima vročine in ima zaenkrat blaga simptome. Med okrevanjem Melanija ostaja doma v Beli hiši. Zdravniška ekipa bo še naprej pozorno spremljala njeno stanje. Medtem so Trumpa prepeljali v vojaško bolnišnico Walter Reed v Washingtonu.

Predsednik Trump brez vročine

Trumpova diagnoza pa pomeni najresnejšo grožnjo zdravju katerega od ameriških predsednikov v zadnjih desetletjih, poroča CNN. 74-letni Trump spada v najbolj ogroženo starostno skupino, v kateri se lahko pojavijo resni zapleti pri covidu 19, ki je doslej v ZDA zahteval več kot 200.000 življenj, po svetu pa več kot milijon.


Malo pred polnočjo po ameriškem času, je predsednikov zdravnik prim. Dr. Sean Conley podal trenutno odgovore o trenutnem predsednikovem stanju in v sporočilu dejal, da se predsednik počuti dobro in da zaenkrat ne potrebuje dodatnega kisika. So pa zdravniki sprožili protivirusno zdravilo remdesivir, ki naj bi se skrajšalo čas okrevanja nekaterih bolnikov s koronavirusom. Trump prav tako že 24 ur nima  vročine, kar je dobra novica, poroča CNN.

 

Kako bo z nadaljevanjem predsedniške kampanje, za zdaj še ni jasno, a dejstvo je, da bo moral, le 32 dni pred volitvami, naslednja zborovanja in soočanja Trump preložiti. Bela hiša je že odpovedala današnje Trumpovo predvolilno zborovanje na Floridi.

Dogodek spremljamo spremljamo naprej.

MG


VREME

Maribor
oblačno
83%
2.1km/h
91%
23°C
24°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.