/NOVO/ Odstopila je pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič iz kvote SMC

Kozlovič,
mag. Lilijana Kozlovič, slika: vlada RS

Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je po informacijah TV Slovenija odstopila s položaja. Kaj je bil uradni razlog odstopa še ni znano. 

Odstopila pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič

Po neuradnih podatkih je z mesta pravosodne ministrice odstopila Lilijana Kozlovič iz vrst stranke SMC. So odstopi ministrov naslednji poizkus rušenja vlade Janeza Janše? Prek spletnih družbenih omrežij se je odzval predsednik SMC-ja in gospodarski minister Zdravko Počivalšek“Pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev gre za preveč pomembno zadevo, zato ne sme biti niti sence dvoma o korektnosti postopka njihove izbire ali o morebitni kontaminiranosti kandidatov. Za mnoge strokovnjake je postopkovno sporen tudi kompromisni predlog, ki ga je podal Didier Reynders, saj bi s tem Vlada Republike Slovenije presegla svoja zakonska pooblastila. Zato smo sprejeli odločitev, da se postopek izbire ponovi, nov poziv pa pomeni premik z mrtve točke, na kateri se nahajamo,” je zapisal Počivalšek.

STA že navaja informacijo, da je odstopna izjava “na poti” k predsedniku vlade Janezu Janši. Le kdo je o tem najprej obvestil to tiskovno agencijo? A informacija še ni potrjena!

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.