Pred novim začetkom prvenstva so se začele težave pri tretje uvrščenemu moštvu, ljubljanski Olimpiji. Trenutno imajo tri okužene igralce.

Olimpija ima (zaenkrat) tri okužene igralce

Olimpija ima (zaenkrat) tri pozitivne teste z včerajšnjega testiranja in odhaja v karanteno. Še pred njenim uradnim sporočilom je v javnosti zaokrožila informacija o tem, da so na ponedeljkovem testiranju ”padli” trije zmaji. Žal se je izkazala za pravilno, sledila je uradna potrditev ljubljanskega kluba, po kateri je bolj ali manj jasno, da se bo nova sezona 1. SNL začela bistveno drugače od načrtovanega. Prestavljena je namreč že tretja tekma prvega kroga, s tem pa je verjetno izvedba uvodnega kroga, ki naj bi potekal v sredo in četrtek, že padla v vodo.

Kako bo z evropsko tekmo? Šlo bo za las – če bodo karanteno uspeli prestati do 27. avgusta, bi utegnili vseeno zaigrati v kvalifikacijah. če se bo bolj zavleklo, bodo avtomatski poraženci.

V karanteni tudi nogometaši Aluminija

V karanteni pa so tudi nogometaši Aluminija. Po zadnjih informacijah ostajajo v karanteni do 17. avgusta, nato pa bodo opravili testiranje. Če bo postregel z veselo novico, se bodo lahko izbranci Slobodana Gruborja vrnili k treningom.

V mariborskem klubu težav s koronavirusom zaenkrat nimajo.

več na: Utrip Ljubljane

MG