NOVO! Omikron prisoten v vseh slovenskih regijah

NOVO!
Slovenski policisti so v preteklih mesecih na mejnih prehodih obravnavali primere, ko so se potniki ob vstop v Slovenijo skušali izogniti karanteni in so se zato pri mejni kontroli izkazovali s ponarejenimi potrdili.

V ponedeljek so pristojni opravili 4.973 PCR-testov in potrdili 1.555 primerov okužbe s koronavirusom, kažejo podatki NIJZ. 

Omikron prisoten v vseh slovenskih regijah

“Od danes zjutraj imamo potrjene omikron primere v vseh slovenskih regijah, z izjemo Goriške,” je poudaril predstojnik Centra za nalezljive bolezni NIJZ Mario Fafangel in dejal, da se s tem spremenijo “pravila iger v Sloveniji”. Tudi v goriški regiji pa zaznavamo porast števila okužb, kar nakazuje na to, da je po vsej verjetnosti omikron različica prisotna tudi tam.

“Druga, epidemiološko izjemno relevantna zadeva, pa je ta, da imamo lokalne prenose omikron različice,” je pojasnil Fafangel in dodatno pojasnil, da to pomeni, da imamo primere okuženih oseb, ki niso potovale in niso bile v stiku z nikomer, ki bi se vrnil s potovanja. “To pomeni, da je z epidemiološkega vidika v Sloveniji vsak primer okužbe s covidom-19, verjetno primer okužbe z omikron različico,” je še pojasnil glavni epidemiolog v državi. Piše portal N1.

Po številu okužb sedemdnevnega absolutnega povprečja, še naprej močno izstopa Ljubljana. (vir Covid19 sledilnik)

vir: Covid19 sledilnik

Največ okužb so v ponedeljek zaznali v Ljubljani 234, Kranju 51, Mariboru 50, Kopru 49, Celju 42, Movem mestu 34, Škofja loki 32, Krškem 31.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.