zajem slike

Novinarji spletnega portala Nove24tv so včeraj pozno zvečer na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad predali informacije, ki so jih v zadnjih dneh prejeli v uredništvo v povezavi z osebami blizu iranskega režima, vključno z razvpito Nado Altbauer, domnevno agentko iranskega režima.

Proti mariborski agentki podana kazenska ovadba?

Ker so novinarji Nove24 TV iz različnih virov prejeli več informacij okoli oseb povezanih z iranskim režimom, katerih zaradi svoje občutljive narave in ker zadevajo slovensko nacionalno varnost se ne more razkriti javnosti, je novinar spletnega portala Nova24 TV Luka Perš kriminalistom Policijske postaje Ljubljana-Bežigrad podal prejete informacije. Gre za morebiten sum storitve kaznivega dejanja vohunjenja in sodelovanja s tujimi obveščevalnimi službami, kar je natančno opredeljeno v 358. členu Kazenskega zakonika.Preberite tudi: Mariborčanka ogroža slovensko nacionalno varnost? Je Iranska agentka?

Kriminalisti bodo tako obravnavali zadevo in začeli postopek ugotavljanja morebitnega kaznivega dejanja. O vseh zadevah vas bomo sproti obveščali tudi na portalu e-Maribor!

MG