Po družabnih omrežjih kroži časovnica, ki naj bi jo na torkovem posvetu na Brdu pri Kranju predstavila Slovenska turistična organizacije, po kateri naj bi se ponovno zaganjalo slovensko turistično gospodarstvo, ki je zastalo zaradi epidemije covida-19.

Predlogi za sproščanje ukrepov

Prvi od sproščenih ukrepov so od ponedeljka spet dostopne terase gostinskih obratov. Naslednji torek, torej 12. maja, sledijo odprtja manjših nastanitvenih obratov do 30 sob, restavracije, gostinski lokali, kampi, turizem z avtodomom, prevozi, naravni parki, rekreativne in adrenalinske naprave ter žičnice. 1. junija naj bi začele poslovati turistične agencije, hoteli z več kot 30 sobami, hoteli za potrebe zdraviliškega zdravljenja, wellness centri, bazeni in druge vodne aktivnosti. Nato bo moral preteči mesec dni, da bodo spet dovoljena poslovna srečanja in poslovni dogodki. Na isti dan naj bi svoja vrata znova odprle tudi igralnice.

Kako bo z večjimi prireditvami zaenkrat ostaja skrivnost. A verjetno jih letos ne bo! Tu so predlogi. a te mora potrditi še NIJZ.

MG