NOVO! Pri družini Janković pravkar potekajo hišne preiskave!

jankovič
Damijan in Zoran Jankovič, slika: Demokracija

Kriminalisti naj bi zjutraj začeli izvajati hišne preiskave pri družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Iščejo dokaze zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Piše portal SIOL

Pri družini Jankovič potekajo hišne preiskave

Po neuradnih informacijah portala SIOL poteka 11 hišnih preiskav pri petih fizičnih in pravnih osebah. Med preiskovanci so po neuradnih informacijah Jankovićeva žena Mija Janković, sin Damijan Janković in njegova partnerica Ursula Gavish ter podjetnika Gregor Marolt in Jan Bec.

Spomnimo, da je sodišče v zadnjih letih trem podjetjem v lasti družine Janković, Electi Inženiringu, Electi Naložbam in Electi Holdingu, odpisalo skoraj 29 milijonov evrov dolga. Pri tem jim je bil v veliko pomoč skrivnostni poslovnež Bec.

Medtem ko je Zoran Janković svoje KLM-naložbe že zdavnaj zaprl, so si tri Electe pospešeno nabirale dolgove. V 15 letih, odkar sta jih iz rok očeta vzela sinova Damijan in Jure Janković, so se dolgovi nekoč uspešnega podjetja povzpeli do astronomskih višav. Ustavili so se pri skoraj 33 milijonih evrov. Poenostavljena prisilna poravnava je razkrila, da je večino terjatev, skoraj 19 milijonov evrov in pol, priglasil Bec prek svojih podjetij. Šlo naj bi za človeka, ki so mu tri Jankovićeva podjetja dolžna daleč največ med vsemi. Neuradno pa za slamnatega upnika, kar je Janković sicer pred časom zanikal. 

Sicer pa bo danes za župana Jankoviča naporno tudi popoldan. Ob 14. uri je predvideno sojenje Zoranu Jankoviču, njegovima sinovoma Damijanu in Juretu ter družbi Electa inženiring zaradi očitkov o domnevnem “parkiranju” delnic Mercatorja pri podjetju Electa inženiring.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
86%
1.5km/h
31%
19°C
21°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.