Prvi vam predstvljamo, še pred tiskovno konferenco vlade, nekaj ključnih novih “protikorona” ukrepov!

slika: SDS

Vlada je včeraj dosegla soglasje in predstavila prvi sveženj ukrepov, s katerimi poskuša država vsaj nekoliko omiliti posledice epidemije novega koronavirusa za gospodarstvo.

Prvi svežen t.i. protikorona zakona

Pomoč vsem, tistim, ki delajo, tistim ki čakajo, tistim ki ne morejo na delo itd., pa tudi pomoč samozaposlenim, kmetom, študentom upokojencem.

Vlada bo samozaposlenim in kmetom odpisala vse prispevke in namenila finančno pomoč v višini 700 evrov t.i. temeljnega dohodka. To bo veljalo za mesec april in maj. Polovico te finančne pomoči pa bodo samozaposleni prejeli za marec če bodo dokazali vsaj 25% izpad dohodkov.

Fukcionarji pa bodo v tem času prejemati 30% manjši dohodek. To velja za ministre, poslance itd.

Študentje bodo dobili enkratno finančno pomoč  v višini 150€. Dodatek za družine s štirimi. ali več otroki bodo dobiuli za 200€ več. Tudi upokojenci bodo prejeli dodatek z najnižjimi dohodki od 150 do 300 evrov kriznega dodatka. Pa še 200€ kriznega dodatka za vse ki delajo, ker so v tem času virusu še posebej izpostavljeni.

Več o tem pa po popoldanski tiskovni konferenci!

MG


VREME

Maribor
pretežno oblačno
86%
2.1km/h
75%
22°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.