Kaj se dogaja v največji štajerski bolnišnici?

Novice iz UKC Maribor na dan 26. marec 2020

  • Zaradi izrednih razmer bo vsakoletna jesenska krvodajalska akcija Vijolčna kri za vse ljudi, letos že prihodnji teden. Akcije, ki jo organizirajo Rdeči Križ Maribor, NK Maribor in UKC Maribor. se lahko udeležite v ponedeljek, torek in četrtek, med 7.30 in 12.00, na začasni zunanji lokaciji na Srednji zdravstveni šoli, Trg Miloša Zidanška 3, Maribor. Krvodajalce k udeležbi poziva tudi Martin Milec, nogometaš NK Maribor, ki je danes prvič daroval kri. Hvala!

  • Stanje #Covid_19 do tega trenutka v UKC Maribor je sledeče: Skupno število hospitaliziranih pacientov je 19, od tega so 4 pacienti intubirani (respirator) in v intenzivni enoti. Trenutno je 66 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.
  • Urgentni center UKC Maribor se zahvaljuje podjetju MEDIC-UM store, d.o.o.
    Medic-UM za radodarno donacijo opreme, ki jo bomo uporabljali v naslednjih tednih v šotorskem delu Urgentnega centra. “Iskrena hvala za vaš izjemen doprinos in ker ste z nami v tem težkem obdobju,” so zapisali na UKC Maribor
  • UKC Maribor se iskreno zahvaljuje podjetjema Atlantic Droga Kolinska za pakete z živili in MOL Slovenija za pakete z živili.

MG