NOVO! V Črni, evakuacija 150 ljudi, kraj še vedno odrezan od sveta. Na poti vojska in zdravnica!

Črna na Koroškem, slika: FB skupina Koroška čveka

Novo jutro in nove skrbi.  Črna na Koroškem je odrezana od sveta, a se je včeraj tja prebila vojska, ki pomaga pri sanaciji. V Pomurju pa nove težave. Reka Mura je prestopila bregove v Črenšovcih.

Nacionalni portal MMC poroča, da so zaradi nevarnosti plazu v Črni na Koroškem pozno sinoči preventivno evakuirali prebivalce ob porečju reke Meže, danes zjutraj že potekajo načrti za evakuacijo še 110 oseb, med njimi za 60 oseb iz CUDV Črna, ki potrebujejo, ki potrebujejo posebno zdravniško nego, še za 50 bodo poskušali najti namestitev kje blizu, je poročala radijska dopisnica Metka Pirc.

Nekaj slik iz Koroške je na svojem facebook profilu objavila Slovenska vojska

 

Poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič pravi, da bodo danes spet z mehanizacijo skušali urediti cesto čez Sleme, to tudi domačini težko čakajo. Razmere so zelo spremenljive, ceste še vedno odpirajo in zapirajo, je še poročala Metka Pirc in dodala, da upajo, da bi danes dobili dva helikopterja na Koroško. “V Mežici so včeraj dobili elektriko, nekaj tudi v Črni, a tam je in je ni, družbena omrežja so zdaj začeli polniti grozljivi posnetki povsem uničenih krajev, kjer je še vedno polno vode, na posnetkih ni videti, da bi se ta že umaknila. Mobilni signal se pojavlja tu in tam s tem pa se tudi vrstijo prošnje in pozivi, ljudje si pomagajo z informacijami, če je kje kdo koga videl, da s tem pomirijo svojce. Nekako neuradno velja,da je v Črni bolje poskusiti s pošiljanjem sms sporočil, da ta tu in tam vendarle najdejo pot do naslovnika. “

Kot pišejo v facebook skupini Koroška čveka, bo v Črni na Koroškem okoli 8.00 potekal posvet vseh pristojnih služb, ki so dostopne na terenu. V Centru so v zgodnjih jutranjih urah ponovno ostali brez elektrike, na delu so že dežurni delavci elektra ter seveda gasilci in vsi, ki lahko pomagajo. Po podatkih gasilcev imajo hrane za oskrbovance v CUDV Črna in nastanjene v CUDV dovolj. Izpraznili so obe trgovini, prav tako so gasilci vdrli v lekarno, da so prišli do potrebnih zdravil. Na poti proti Črni na Koroškem naj bi bila tudi zdravnica z dodatnimi zdravili in sanitarnim materialom ter vojska.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.