NOVO! V UKC Maribor okužena še ena delavka. 95 zaposlenih preventivno v domači izolaciji!

Slika: Maribor24

Iz UKC Maribor se trudijo, da medije redno pošiljajo informacije. Mediji smo jim zato hvaležni, pa ne samo njim. Hvaležni smo vsem, ki se trudijo za ljudi.

Trenutno se v UKC nahaja 13 okuženih bolnikov

Skupno število hospitaliziranih pacientov v UKC Maribor je 13 (eden je še vedno v intenzivni enoti, a ne potrebuje ventilatorja; na oddelku je 12 pacientov, med katerimi en pacient potrebuje oskrbo s kisikom). Trenutno je 95 zaposlenih preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov). Gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Nova okužba na UKC

V Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor je bila pri osebi, ki zaseda delovno mesto v kontroli kakovosti, ugotovljena koronavirusna bolezen. Oseba ni bila v stiku z nobenim pacientom, prav tako ne z nobenim sodelavcem, ki dela s pacienti. Sprejeti so bili vsi ustrezni preventivni ukrepi, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. Tako zaposleni kot tudi krvodajalci so povsem varni. Enoti Centra za transfuzijsko medicino v Murski Soboti in na Ptuju nemoteno delujeta na stalnih lokacijah in po nespremenjenem urniku, so sporočili iz UKC Maribor.Zaradi izrednih razmer ob razglasitvi epidemije in varnosti pacientov so iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor ambulanto splošne medicine in specialistično ambulanto medicine dela, prometa in športa Premediko začasno preselili na Pupinovo ulico 4. Kot so sporočili iz UKC Maribor, je začasna lokacija ob parku nasproti bolnišnice, vhod v ambulanti pa je z dvoriščne strani, kjer stoji napis Premediko.

VIR: UKC Maribor, RTVSLO

MG