Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo.

Slika: Visit Maribor

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne moremo obetati pristnega božično-novoletnega vzdušja, kakršnega bi bil Maribor lahko deležen. tako bobo koncert v stilu manj znanih rock skupin, obiskovalce pa čaka celo jugo nostalgija, kot, da je v Mariboru še ni dovolj.

Ob decembrskem programu v Mariboru, katerega ponujajo vladajoči v mestu, bi lahko dejali, da pravzaprav ne vemo, ali temu lahko rečemo res decembrsko vzdušje. Razen bolj znanega znanega Slavka Ivančiča, Trg Leona Štuklja ponuja bolj malo. Nekaj rocka, nekaj bluza, nekaj rapa in jazza in seveda niso pozabili na jugo nostalgijo. Očitno pa je župan Saša Arsenović pozabil na pristno slovensko glasbo. Kako prikladno.

Mogoče se je mariborski “šerif” učil neumnosti pri svojemu vzorniku Zoranu Jankoviću? Pa še ta je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu organiziral nastope priznanih slovenskih glasbenikov. Tako bodo tam nastopili Modrijani, Polkaholiki, Zvita feltna, pri nas pa v takem času recimo YUGO Nostalgia Night in Yu Generacija, Ice on fire, Elvis Jackson, Žena, Masayah in ostali. Pa da nebo pomote. Vsi glasbeniki nekaj veljajo, vsak na svojem področju. A zakaj se v Mariboru vedno pozablja na domačo pristno slovensko glasbo?

Očitno še vedno drži tisti pregovor, da je boljše pri sosedu, kot doma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
68%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.