obalno-kraška regija ukrep

Nočna omejitev gibanja od 21. do 6. ure zjutraj je stopila v veljavo 20. oktobra lani. Medtem ko ji del javnosti ni naklonjen, pa so na vladni strani doslej poudarjali, da bo omejitev sproščena, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Novost pri omejitvi gibanja

Vlada je na današnji seji odločila, da se v obalno-kraški, goriški in koroški regiji, ki so glede na epidemiološko stanje ponovno obarvane v rdeče, ponovno uvede omejitev gibanja na regijo. Gibanje bo tako dovoljeno med občinami znotraj posamezne regije. Medtem pa je prehajanje med rdečimi in drugimi regijami prepovedano v obe smeri, piše SIOL.

Brez sprememb ostaja stanje v rumenih regijah, kjer bodo še naprej odprte terase lokalov, prav tako bo brez sprememb potekal pouk.

Nočna omejitev gibanja je po novem od 22. do 5. ure

Strokovna skupina za popolno zaprtje države

Strokovna skupina bi vladi po neuradnih podatkih lahko predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo. Do nedelje bo strokovna skupina po ponovnem preverjanju podatkov o dogajanju pri nas in po Evropi formalno predlagala, kako ravnati v začetku aprila, ko bodo tudi velikonočni prazniki. Je zaprtje za Slovenijo sploh sprejemljivo?

PM