Različne policijske enote so od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji prejele izjemno veliko klicev državljanov, telefoni praktično vseskozi zvonijo.

Iz PU Maribor sporočajo, številka 113 naj bo namenjena le klicem v sili!

Na PU Maribor smo samo na številki 113 od 10. marca prevzeli 2377 klicev, ljudje so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov. Policijske enote so obravnavale 629 interventnih dogodkov, od tega 16 nujnih intervencijskih dogodkov s področja prometa, javne varnosti
in kriminalitete. Obravnavali smo različne nesreče, iskali pogrešane osebe, izvajali predpise s področja varstva živali, ukrepali proti hujšim kršiteljem prometnih pravil, reševali težave z zaparkiranjem interventni poti itd.

Ves čas, sedaj in tudi v prihodnje, je in bo naše delo teren. Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajamo vse tiste policijske naloge, s katerimi se varuje življenje ljudi ter njihova osebna varnost in premoženje. Ker želimo maksimalno učinkovito naloge opravljati še naprej, zaradi zdravja naših zaposlenih in zdravja ljudi, omejujemo obiske na policijskih postajah.

Prebivalce zato prosimo, naj se za nenujne prijave in vprašanja v čim večji meri poslužujejo elektronske pošte, interneta in telefonskih kontaktov s policijskimi postajami in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote.V kolikor imajo prebivalci dilemo, ali je morebiti potreben obisk policijske postaje, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje in se pozanimajo. Gre za ukrep, s katerim želimo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Telefonske številke:

POLICIJSKA POSTAJA MARIBOR I(02) 220 86 30
POLICIJSKA POSTAJA MARIBOR II(02) 429 26 00
POLICIJSKA POSTAJA VODNIKOV SLUŽBENIH PSOV IN KONJENIKOV(02) 320 97 00
POSTAJA PROMETNE POLICIJE MARIBOR(02) 450 20 30
POLICIJSKA POSTAJA ZA IZRAVNALNE UKREPE MARIBOR(02) 650 08 30
MEJNI PREHOD ZA ZRAČNI PROMET(02) 629 67 80