Ob novem vodstvu na RTV, verniki ostali tudi brez nedeljskih maš?

Prenos bogoslužja, slika je simbolna

Le kdo je ukazal, da se iz bazilike Marije Pomagaj na Brezjah, ne prenašajo več nedeljska bogoslužja? V nedeljo, ste lahko namreč zaman čakali na prenos maše.

Programska svetnica v Svetu RTV SLO, ki zastopa registrirane verske skupnosti v državi, je predstavnica Evangeličanske cerkve dr. Klaudija Sedar. Tu ta ni znala povedati, pravega vzroka nedeljskega nepredvajanja, oziroma povedano drugače, šlo naj bi za vedno isti izgovor – tehnične težave. Pa kar bi to že pomenilo.

V službi za komuniciranje RTV Slovenija, so ponovili isti izgovor, da so bile tehnične težave na zvezah prenosa, kar se je očitno zgodilo prav v nedeljo. Dodali so še, da bo TV Slovenija tudi v obdobju od oktobra do decembra ob nedeljah redno prenašala bogoslužja iz katoliških in evangeličanski cerkva.

Ob dnevu reformacije in ob božičnih praznikih naj bi bili načrtovani praznični prenosi bogoslužij. A ker je tehnika nerodna reč, ki pri novem (levem) vodstvu rado zataji prav ob nedeljah in praznikih, pa še “janšisti”, po navodilu Goloba ne smejo sodelovati, se resnično sprašujemo ali bomo za praznike res videli prenose bogoslužij.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.