Ob slovenskem kulturnem prazniku, predstavljamo umetnika Roberta Pavliča

slika Robert Pavlič
Ob slovenskem kulturnem prazniku, predstavljamo umetnika Roberta pavliča

8.februar je dan slovenske kulture. kultura, ima v Sloveniji poseben pomen in od leta 1991 tudi praznik s prostim dnevom. Na kulturo smo Slovenci zelo ponosni.

Čeprav želijo levičarji kulturo popačiti in ji dodati negativne in nekulturne predznake, ostaja slovenska kultura visoko lestvici praznikov, ki jih Slovenci najbolj cenijo.

Kultura, umetnost bi morala biti apolitična vendar smo bili zadnja leta priča, malodane, norčevanju iz umetnosti in nagrajevanju “trash” umetnosti. Je tudi taka umetnost posledica negativne selekcije? Vsekakor. Poteptana meritokracija na račun nagrajevanja med “svojimi”. Zanimivo je dejstvo, da tudi tisti, ki ne podpirajo te vlade, ki so bolj naklonjeni levim vladam, zelo negativno komentirajo tak izbor umetnosti in nagrajencev( dojenje psov, raztrgana zastava).” Pravi umetnik Robert Pavlič

Robert Pavlič je slikar iz Obale, specializiran predvsem za realizem in figurativno slikarstvo, pravi, da jemlje slikarstvo od vedno, zelo resno, kjer je trdo delo vaja edini način. “Ne maram lenih slikarjev, tistih, ki delujejo po liniji najmanjšega upora. Rišem vedno, tudi kadar se mi ne da” pravi Robert. “Zame je ustvarjanje od točke 0 do končnega izdelka čarobno, strastno doživetje pa tudi tekmovanje samim s seboj.”

Ob slovenskem kulturnem prazniku predstavljamo nekaj njegovih slik:

Slike: arhiv Roberta Pavliča

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
70%
3.6km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.