Borut Pahor
Borut Pahor

Na ljubljanskih Žalah so se državni vrh in verski predstavniki ob obletnici prve smrti bolnika s covidom 19 pri nas danes poklonili spominu na vse preminule zaradi covidne bolezni.

NA ŽALAH, ŽALNO SLOVESTNOST ZMOTIL LEVIČARSKOI PREPOTENTNEŽ

Predsednik republike Borut Pahor je svojcem izrekel sožalje, tako Pahor kot nadškof Stanislav Zore sta se zavzela za povezanost v boju proti virusu, ki še ni premagan.

»Preštevilni so se v tem neusmiljenem času poslovili v globoki in boleči osamljenosti, brez zadnjega, nežnega dotika in grenkih solz slovesa njihovih svojcev. Slovo brez pozdrava boli oba. Pri tistem, ki ostane, pusti globoko, nikoli zaceljeno rano,« je v nagovoru zbranim dejal predsednik Pahor.

»Ta posebni, neobičajni čas se počasi izteka. Počasi, ker ga še ni konec. Sprejmimo vsak zase in vsi skupaj za nas dragocene nauke iz težkega obdobja, da naposled zmagamo. Skupaj smo močnejši in še naprej in bolj močno potrebujemo drug drugega,« je dejal Pahor in se zavzel za medsebojno spoštovanje, srčnost in solidarnost.

Se je pa na Žalah znašel prepotentni levičar, ki na take žalne komoracije res ne sodi. Ob hudem nalivu je v rokah držal napis DVOLIČNEŽ!

PM