Objavljamo neuradne rezultate referenduma o vodah!

zakona vodah
Foto: pexels (slika simbolna)

Volivke in volivci so odločili o usodi novele zakona o vodah. Po zadnjih podatkih okrajnih volilnih komisij je bila volilna udeležba kar 45,99-odstotna.

Volivci zavrnili zakon o vodah?

Neuradni izidi referenduma kažejo na zavrnitev novele zakona o vodah. Da bi bil zakon na referendumu zavrnjen, mora namreč proti glasovati večina volivcev, ki so veljavno glasovali, če proti glasuje najmanj petina vseh volivcev oziroma najmanj 339.726 volilnih upravičencev.


Med volilnimi okraji je največ volivcev proti glasovalo v volilnem okraju Koper 1, in sicer je bilo proti noveli 93,54 odstotka volivcev. Z več kot 90 odstotki glasov so zakon zavrnili tudi v okrajih Hrastnik-Trbovlje, Izola, ljubljanskih okrajih Center, Bežigrad 2, Šiška 1 in Šiška 2, mariborskih okrajih 6 in 7 ter v Rušah, Sežani in Zagorju.

Za novelo pa je največ volivcev glasovalo v Ribnici (26,47 odstotka), več kot 20-odstotno podporo pa je novela dobila tudi v okraju Škofja Loka 2 ter v Ajdovščini.

P.M.

VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.6km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.