Od poljskega avtobusa ni ostalo skoraj nič. Izjava reševalca!

zajem slike, 24sata

Skupina 42 nesrečnih Poljakov je bila v petek z avtobusom namenjena v Medžugorje. Potovanje so začeli na Poljskem, končali pa so ga na žalost v soboto zjutraj na hrvaški avtocesti.

Potovanje so začeli v mestu Częstochow. v petek okoli 9. ure. Najprej so se okoli 15.30 ustavili v Jasni Gori na Poljskem, kjer je samostan in kje so imeli tudi mašo. Okoli 18.30 so prišli na mejo s Češko. Pred prečkanjem meje so večerjali v eni od restavracij. Ob 20. uri so nadaljevali s potovanjem. Predvideno je bilo, da bodo imeli vsake tri ure postanek. 

Bolniki so stabilni. Dva od njih imata zelo hude poškodbe, vendar trenutno nista v življenjski nevarnosti, je sporočila Anđela Babić, dežurna anesteziologinja na Enoti intenzivne nege kirurških bolnikov KBC Zagreb. Dodala je, da je na kirurškem oddelku ena poškodovana oseba z lažjimi poškodbami.

Milivoj Novak, pomočnik direktorja KBC Zagreb, je dejal, da o prevozu preostalih bolnikov še ne razmišljajo. Poudaril je, da ima Poljska dobro organiziran transport in ekipo, ki zna delati s tovrstnimi bolniki. Vendar jih je najbolje prevažati, ko so popolnoma stabilne. Poljska ekipa je v Zagrebu in smo v stalnih stikih, je dodal. Poroča hrvaški Index

Na podlagi ogleda kraja dogodka pa je bilo potrjeno, da je voznik izgubil nadzor nad vozilom, ki je prebilo zaščitno ogrado in zletelo izven avtoceste.  

Stjepan Jakopčić je bil eden tistih, ki so prvi prišli na kraj nesreče, v kateri je zjutraj na hrvaški avtocesti umrlo 12 ljudi. Ob prihodu na kraj je bilo slišati ponesrečence, ki so klicali na pomoč, vpili od bolečin. “Bili so v šoku, a tudi za nas je bil to šok. Potniki so bili pod sedeži, nekateri niso kazali znakov življenja, nekateri so bili še živi. Ljudje v zadnjem delu avtobusa so bili lažje poškodovani, praktično brez prask. Prednji del avtobus pa je bil popolnoma uničen, prvega dela ni bilo. Sedeži so bili zbiti skupaj. Predstavljajte si 12-metrski avtobus, od tega treh metrov ni bilo več,” je za 24sata dejal Jakopčić. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
45%
2.6km/h
0%
19°C
21°
18°
16°
Mon
10°
Tue
9°
Wed
11°
Thu
12°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA