Od polnoči dalje je zastalo javno življenje! Slovenci v tujini ne morejo domov! V ZDA ostaja tudi Kris!

okužbe

Slovenija je dobeseno obstala. Javno življenje se ugaša. Odprte so le še pošte, banke, bencinske črpalke lekarne in živilske trgovine. Vse ostalo je zaprto. Tudi vse šole in vrtci so zaprti. Prav tako ni varstva!

Obstalo je življenje

Od polnoči dalje velja odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Sem se uvrščajo nastanitvene, gostinske, velnes, športnorekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, kot tudi storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti.

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o prenehanju veljavnosti Odredbe o prepovedi prometa zaščitnih sredstev, ki je je stopila v veljavo v petek 13. marca 2020. Ta odlok začne veljati 15. marca 2020 ob 19.00 uri. To pomeni, da ni več prepovedan promet z zaščitnimi sredstvi za zaščito pri novem koronavirusu COVID-19.

Od jutri dalje bo obstal tudi ves letalski promet. Slovenci v tujini se tako začasno ne bodo mogli vrniti domov.

Kris in starši obstali v Ameriki

“Težki trenutki so pred nami,” sta na facebooku zapisala Krisova starša, ki slovensko javnost redno obveščata o stanju malčka, ki smo mu s skupnimi močmi spremenili življenje. Ob tem sta opozorila, da moramo v času pandemije novega koronavirusa, še posebej paziti na ljudi, ki spadajo v tvegano skupino. Zavedati se moramo, da rizična skupina niso samo abstraktni ljudje, ampak tudi marsikdo, ki ga poznamo. “Med njimi je tudi naš Kris in med njimi so tudi vsi Krisovi prijatelji s podobnimi diagnozami,” sta spomnila. “Verjemite, ni težko potrpeti, samo da bomo vsi dobro.”

MG


VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.6km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.