Od ponedeljka dalje se povsod ukinja preverjanje PCT!

pogoja PCT
slika je simbolna

Minister za zdravje Janez Poklukar je napovedal opustitev spremljanja pogoja PCT razen v kritičnih dejavnosti ter ukinitev brezplačnega testiranja s hitrimi testi in samotestiranja v šolah.

S ponedeljkom se ukinja preverjanje PCT

“Potem ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov,” je na novinarski konferenci dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Napovedal je, da bo s ponedeljkom, 21. februarja, povsod opuščeno preverjanje PCT-pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih – v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in zaporih.

Hkrati se ukinja brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje. “Proračun bo kril zgolj še testiranje s hitrimi antigenskimi testi za dejavnosti, kjer se le-to še naprej zahteva,” je pojasnil minister. Ob tem se ukinja tudi samotestiranje v šolah, kjer pa še naprej, razen za že veljavne izjeme, ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.