Od ponedeljka dalje se povsod ukinja preverjanje PCT!

pogoja PCT
slika je simbolna

Minister za zdravje Janez Poklukar je napovedal opustitev spremljanja pogoja PCT razen v kritičnih dejavnosti ter ukinitev brezplačnega testiranja s hitrimi testi in samotestiranja v šolah.

S ponedeljkom se ukinja preverjanje PCT

“Potem ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov,” je na novinarski konferenci dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Napovedal je, da bo s ponedeljkom, 21. februarja, povsod opuščeno preverjanje PCT-pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih – v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in zaporih.

Hkrati se ukinja brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje. “Proračun bo kril zgolj še testiranje s hitrimi antigenskimi testi za dejavnosti, kjer se le-to še naprej zahteva,” je pojasnil minister. Ob tem se ukinja tudi samotestiranje v šolah, kjer pa še naprej, razen za že veljavne izjeme, ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
0.5km/h
100%
-1°C
0°
-3°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA