Vse okužbe, ki so prišle v “varno” državo Slovenijo so prišle iz Bosne, Srbije in Kosova. zato je še toliko večja nevarnost Hrvaška, kamor veliko Slovencev odpotuje na dopust.

Največ uvoza koronavirusa v Slovenijo iz juga

Na novinarski konferenci je Jelko Kacin poudaril, da je največ vnosa koronavirusa v našo državo prišlo iz Bosne in Hercegovine. Kar  15 “uvoženih” primerov imamo. Tam skokovito narašča število okužb. Iz Severne Makedonije imamo v Sloveniji le en uvožen primer. V Srbiji so zadeve zelo zanimive, saj je bilo na nogometni tekmi prisotnih na 10.000 ljudi. Zdi pa se da je okužb v Srbiji mnogo več. Prav tako je bilo vsaj 16 “uvozov” koronavirusa v Slovenijo. V Črni Gori je okužb prav tako več. Prav tako imajo črnogorci “uvoz” koronavirusa iz Srbije. Precejšen skok je tudi na Kosovu. A so podatki tudi tam verjetno zavajajaoči. iz Kosova imamo Slovenci 6 “uvozov” koronavirusa.

Skupaj je imela Slovenija v tem mesecu 44 vnosov koronavirusa iz tujine. 16 iz Srbije, 15 iz Borne in Hercegovine, 6 iz Kosova, ter po enega iz Severne Makedonije, Rusije, Kazahstana, Švedske, ZDA, Hrvaške in Avstrije.

MG