Premier Janez Janša se je na vloženi predlog konstruktivne nezaupnice odzval prek Twitterja. Sam to poimenoval kot kot pobalinsko nagajanje po načelu: kolikor več virusa, toliko bolje za KUL.

Patetičen izliv ideološkega sovraštva do drugače mislečih

“Obtožbe” iz nezaupnice je Janša pospremil z besedami: “Patetičen izliv ideološkega sovraštva do drugače mislečih.” Ki bi bil po njegovih besedah komičen, če ne bi bili sredi hudega vala epidemije.

Na Twitterju je Janša odgovoril tudi na objavo stranke SD, ki je na svoji spletni strani nanizala 46 razlogov za zamenjavo vlade, za vsak glas, ki ga potrebujejo za zamenjavo vlade, enega. Janša jim je napisal, da potrebujejo “predvsem ogledalo, zdravo pamet in predsednika/co, ki ga ne razjeda ideološko sovraštvo ter zna šteti do 46 in je zato sposoben sam kandidirati za predsednika vlade”.

Kot pravi Janša, bi bila ironija, da bi tisti, ki v letu in pol mandata niso spravili skupaj niti za en PKP ukrep,, zapravili 12 milijard evropskega denarja za razne študije in različne klientelistične vire financiranja, kar je edini program nekaterih strank na levici.

Janša je za Planet TV povedal, da je v bistvu smešno je, da se pod konstruktivno nezaupnico, v kateri kot glavni problem, navajajo napačno ravnanje v času spopada z epidemijo, podpisujejo poslanci stranke, ki so imeli ministra za zdravje. Odszpljenega Tomaža Gantarja.

Iu ne gre za narobe svet ali drugačen odnos do politike. Tu gre preprosto za slo in željo levičarjev po vladanju.

Kako tragikomično je vse skupaj, pa je orisala poslanka Anja Bah Žibert: “Z 42 podpisi govori o denormalizaciji države. Najhujša denormalizacija države je, da KUL povzpetniki ponujajo za mandatarja Karla, ki ni prepričal niti svojih poslancev, kaj šele volivcev, ki so mu izrekli nezaupnico z neizvolitvijo v DZ.KUL-ovci se norčujejo iz naroda!”

PM