Domov e-maribor.si Odzivi na ovadbo stranke Levica zoper številne medije!

Odzivi na ovadbo stranke Levica zoper številne medije!

Objavil: e-maribor

Stranka Levica je “spacala” kazensko ovadbo zoper nekaj medijev, med katerimi je tudi naš medij e-Maribor, zaradi širjenje (ne boste verjeli) nestrpnosti.

Odzivi na kazensko ovadbo zoper naš medij

V izjavi za javnost smo se na pritiske že odzvali in zapisali, da ostro obsojamo pritisk stranke Levica, na naš medij, čeprav o tej stranki večkrat kritično pišemo. Vložitev kazenske ovadbe zoper naš portal, pa je dodatni pritisk in javno blatenje našega medija ter dodatno ustrahovanje ljudi, ki se trudijo za naš portal, pa čeprav nimajo nobene veze ne z levo, ne desno politiko.

V Levici so se izkazali s popolno nesposobnostjo prepoznavanja resničnega avtorja članka. Prvi je del njihovega spornega političnega programa predstavil portal Vfokusu.si, ne pa Vfokusu.com, kjer je odgovorni urednik Srečko Hvauc. 

So se pa na vložitev kazenske ovadbe odzvali tudi ostali ovadeni mediji: V Demokraciji pravijo, da so takšnih pritiskov že vajeni. “V zadnjih mesecih je bila Demokracija večkrat žrtev kazenskih ovadb. Tudi zaradi satiričnih objav. Biščak ne oporeka, da lahko politična stranka ovadi kogarkoli, če presodi, da je upravičeno ali pa se počuti prizadeto. Čudi ga, da se ta praksa uveljavlja, “da vlagajo ovadbe po dolgem in počez.” Biščak ne verjame, da v Levici niso sposobni povezati dva stavka, saj kazenska ovadba nakazuje na funkcionalno nepismenost. Ne izključuje možnosti, da je Levica se le odzvala na pobude poslancev SDS in NSi, ki so želeli na izredni seji razpravljati o neustavnosti programa te stranke. “Gre za cenen politični marketing odvračanja pozornosti, hkrati pa pokvarjen manever in taktiko ovajanja kogarkoli se pač spomnijo,” je dejal Bogdan Biščak, urednik Demokracije.

Odzval se je tudi poslanec SDS, Dejan Kaloh in zapisal:Levica v DZ enostavno ni sposobna peljati demokratičnega dialoga, pri tem pa ji štango drži še P DZ. Zastraševanje politične konkurence in medijev s serijskimi kazenskimi ovadbami so čista venezuelska praksa. Na srečo smo še vedno v Sloveniji, kjer je kriva ovadba kaznivo dejanje!”

Samostojna novinarka Mojca Vočko je zapisala: “Ob tem ovadbenem pamfletu poznavalcu prava udari na solze ali smeh: velecenjena Levica ne obvlada niti zakonskega dejstva, da pravna oseba ni kazensko odgovorna, če je znan (domnevni) storilec kaznivega dejanja, ki je fizična oseba. Vse za poceni ovadbeno reklamo torej!”

P.M.

 

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.