Davorin Kopše, Alenka Bratušek
Davorin Kopše, Alenka Bratušek

Alenka Bratušek se je odločila za tožbo zoper tvit Davorina Kopšeta, ker naj bi ji ta povzročil duševne stiske.

ALENKA BRATUŠEK S TOŽBO NAD DAVORINA KOPŠETA

To je tip ženske, kakršne si pred leti med 3. in 4. uro zjutraj našel osamljene v diskotekah. Lahko si jih odpeljal za bližnji vogal,” je Davorin Kopše doživel asociacijo, ko je prebral komentar predsednice SAB, Alenke Bratušek, da si aplikacije Ostani Zdrav ne bo naložila, dokler ne bo prepričana, da ji notranji minister Hojs ne sledi. Ker se je po njegovem tvitu vanj vsul val ogorčenja s strani stranke SAB, se je Kopše opravičil za omenjeno izjavo, a je v poštni nabiralnik prejel presenečenje. Bratuškova se je odločila za tožbo zoper njega, saj je poudarila, da ji je omenjen tvit povzročil duševne stiske in je še poudarila, da gre v tem primeru za napad na vse ženske. Kopše je prepričan, da gre v tem primeru Bratuškovi samo za nabiranje političnih točk in je prepričan, da bo tožbo dobil. Piše Nova24TV.

PREBERITE TUDI: /ZLOBA?/ Pazite kaj pišete Alenki Bratušek! Tožila vas bo?
Davorin Kopše

“Tožba sama ima nekatere bistvene pomanjkljivosti, poleg tega pa tvit ni bil namenjen Alenki Bratušek osebno, ampak mojim sledilcem, katerim sem sporočil zgolj to na koga me Alenka Bratušek spominja. V nobenem delu nisem trdil, da je Alenka Bratušek tudi zares tip ženske o katerem sem tvital. Na začetku več kot očitno tudi Alenka Bratušek mojega tvita ni razumela kot osebni napad nanjo, saj je v zvezi s tem objavila tvit,” nam je dejal ob prejemu tožbe Kopše.

“Iz njenega tvita je več kot očitno, da tvita ni razumela kot napad nanjo, kar tudi eksplicitno pove, kasneje pa si je premislila in se v svoji izjavi kako jo je tvit osebno prizadel več kot očitno zlagala, da bi se s tožbo promovirala kot političarka. Znano je namreč, da se Alenka Bratušek s svojo istoimensko stranko deklarativno zavzema za pravice žensk, v praksi pa ni znan noben dosežek na tem področju niti Stranke SAB niti Alenke Bratušek osebno,” je prepričan Kopše.

Sicer pa, kot pravi Alenka ji omenjen tvit povzročil duševne stiske. Nam pa duševne stiske povzročajo njene razprave v parlamentu. Naj jo tudi mi tožimo?

MP