slika: delo

Da so Slovenci prijazen narod ni treba posebej povdarjati. Znamo pa tudi pomagati človeku v stiski. Da je temu res tako lahko potrdi Aleš Kramolc, ki je Slovencem delil svojo zgodbo.

Zgodba hvaležnega Aleša:

„Iskrena zahvala paru za njuno današnjo čudovito gesto! Okoli 15.30 ure v pritličju parkirne hiše Cityparka v Ljubljani sem prišel do svojega avtomobila. Nakar sem občutil slabost in močno vrtoglavico, zato sem se osvežil z vodo in malo počakal preden sedem za volan, da vidim kaj se dogaja in če bom sposoben varno voziti.  Ob meni se je s sivim karavanom znamke Audi zaustavil mlajši par, vprašala sta me če sem v redu in če potrebujem kakršnokoli pomoč. To sta storila na izredno prijazen ter prijeten način.
Ker sem že videl da prihajam k sebi in da bo vse ok, sem se zahvalil in rekel da bom v redu, vseeno sta malo počakala in se prepričala da je temu tako.

Navdušen sem nad dejstvom da sta mojo “situacijo” sploh opazila, ter da sta se dejansko odločila zaustaviti in pomagati! Lepo prosim za čimveč delitev, saj si zelo želim da tole vidita in vesta da, je z mano vse ok in da sem varno prispel domov. Hkrati pa, da sta mi s to potezo neverjetno polepšala dan! Bom pa tudi zelo vesel če se mi javita na zs, v kolikor tale zapis vidita. Hvala!“

kot poroča portal Na dlani je Prevaljčan Aleš Kramolc  leta 2007 doživel hudo prometno nesrečo, danes je na vozičku, pred meseci je pripravil knjigo Vozim skozi življenje.

Hvala za tole res, čudovito zgodbo, ki jo je z nami delil Aleš. Upajmo seveda, da bo takih zgodb čim več.

Uredništvo e-Maribor