Domov Evropa Okužena Hrvaška sredi avgusta v rdeče?

Okužena Hrvaška sredi avgusta v rdeče?

Objavil: e-maribor
HRVAŠKA

V zadnjih dneh in tednih se o Hrvaški pojavlja veliko govoric. Predvsem o zapiranju meje zaradi precejšnjega števila okuženih s koronavirusom.

Okužena Hrvaška sredi avgusta v rdeče?

Bojana Beović, vodja strokovne skupine, ki svetuje vladi o covidu 19, je pojasnila, da se o takem ukrepu niso pogovarjali, da pa je zelo priporočljivo, da v tem obdobju ostanejo družine s šolskimi otroki doma oziroma nekje v Sloveniji: »Ker ko bo prišlo veliko otrok skupaj, je možnost prenosa večja. Ne glede na to, da otroška populacija ni zelo pomemben rezervoar okužbe za starejše, je pa prenos mogoč.«

Sprememba režima s Hrvaško, tako Beovićeva, je odvisna od tega, kakšno bo število okuženih in uvrstitve na enega od seznamov. Ni vezano na začetek šole, je jasna Beovičeva.

Beovićeva pravi, da smo trenutno v precej drugačni situaciji kot v prvem valu. Takrat je bilo stanje zaradi vseh ukrepov za ljudi zelo obremenjujoče. Potem je sledil premor, ko nismo beležili skoraj nič primerov, zdaj pa se je širjenje znova začelo. “Sprva z vnosi iz drugih držav, nato pa se je virus začel širiti med družinskimi člani, prijatelji, na delovnih mestih.”

Začeli so se pojavljati primeri, ko so okužbe Slovenci v državo prinesli z letovanja na Hrvaškem, brez da bi se udeleževali zabav v nočnih klubih oziroma se kakorkoli tvegano obnašali. “Zato moramo biti, če se že moramo odločiti za takšne počitnice, pozorni na upoštevanje vseh ukrepov. Grožnja je precejšnja,” je poudarila Beovićeva. Hodimo po robu!

MG


To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.