Opozicija hoče na volitve. Preračunljiva Tanja Fajon, pa s pritiskom na DeSUS!

Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža

Leva opozicija se spet prešteva. Po referendumu je krila dobila tudi Tanja Fajon, ki se že vidi v vloge nove predsednice vlade, pa čeprav je njena stranka na volitvah dobila pičlih 9,93 % ljudi.

Smešenje Tanje Fajon in pritisk na DeSUS?

Opozicija bi rada šla na volitve, oziroma bi pred tem še radi zamenjali vlado in 6 mesecev šušmarili na oblasti. A tistim, ki so nam vladali 70 let je težko dopovedati, da za zmaga komunistov na volitvah ni samoumevna. 

A predsednica Socialnih demokratov že kupčka v ozadju kdaj je najbolj primeren čas, da zakuri ogenj in se povzpne na mesto predsednice vlade.  zato je danes novinarjem dalo zelo jasno sporočilo. “Ljudstvo je svojo nezaupnico vladi že izglasovalo v nedeljo na referendumu. Nezaupanje narašča in v opoziciji se strinjamo, da je čas za dejanja. Če bo zbranih 46 podpisov, bomo ponovno poskusili s konstruktivno nezaupnico. Zdaj so na potezi poslanci Desusa.”

Čeprav referendum nima nobene veze ne z vlado, ne z nezaupnico in še manj z državnozborskimi volitvami, Tanja Fajon svojo zgodbo vleče v nedogled. Zato je bilo naše vprašanje Tanji Fajon še kako na mestu.

Smešenje KUL opozicije se torej nadaljuje. Kar pomeni, da bo jesen še zelo vroča, želja levih po oblasti pa močnejša, kot kadarkoli prej.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.