Otrok v avtu umiral dve uri. Starša pa proslavljala povečanje prsi. Kaj pravi obtožnica?

slika je simbolna.

Tragični dogodek, prvi taki v zgodovini Slovenije, se je zgodil v Sv. Lovrencu v občini Prebold, ko sta starša malčka pustila na vročem soncu v avtomobilu, sama pa znotraj hiše proslavljala.

Zadeva je sicer zelo kompleksna, saj zajema večje število kaznivih dejanj. Kot pišejo Slovenske novice, obtožnica mami fantka, gre za Teo K., in njenemu partnerju Tilnu N. očita povzročitev smrti otroka iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, pa tudi neupravičeno proizvodnjo prepovedanih drog in promet z njimi ter nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Neuradno naj bi se mama fantka na dan, ko se je zgodila tragedija, veselila uspešne estetske operacije, menda povečanja prsi. Temperatura zraka je junija letos presegla trideset stopinj Celzija – v zaprtem avtu pa je bila še nekajkrat višja. Nekaj pred eno popoldne je pa Uprava RS za zaščito in reševanje prejela obvestilo o posredovanju v avtomobilu, ki je bil parkiran na vročem soncu. V avtu, ki je bil parkiran pred eno od hiš v Sv. Lovrencu v občini Prebold, je bil, še ne dve leti star otrok, ki ni kazal znakov življenja.

Kljub hitremu posredovanju mimoidočega in prvi pomoči tako gasilcev PGD Prebold in Sveti Lovrenc kot reševalcev žalskega zdravstvenega doma ter reševalcev nujne pomoči iz Celja je otrok žal umrl. Tja so sicer napotili tudi helikopter Slovenske vojske, ki je priletel iz Maribora in pristal v neposredni bližini kraja tragičnega dogodka, a je bilo prepozno.

Starša sta vse od takrat v priporu. O tem, koliko časa bosta preživela za rešetkami, bomo pisali tudi na našem portalu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.