okužbe

V bolnišnicah je aktivirana tretja faza, časa je 48 ur, pravi koordinator za covid bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta. Okužb je ponovno zelo veliko.

SPET SE ŠIRIJO OKUŽBE

V Sloveniji se spet širijo okužbe. Tokrat smo jih zabeležili kar 981. hospitaliziranih pa je kar 507 pacientov. Stanje v bolnišnicah je spet alarmantno. Brežice in Izola morata spet postati covid bolnišnici, druge morajo dvigniti kapaciteto za covid bolnike, časa je 48 ur. Na žalost  je tudi v bolnišnicah tretji val, faza je aktivirana v petek in se bo ta teden izvedla do konca. 500 covidnih bolnikov je torej meja za tretjo fazo. Piše Žurnal24.

Kakšne možnosti ima Slovenija v primerjavi s povečanjem okužb? Prva, da naredimo totalno lockdown, če se ga vsi držimo, v treh tednih izgine. Druga možnost je, da ostane tako kot je, sproščamo in zapiramo in preživimo, na splošno nejevoljo. Tretja varianta je, da zapremo meje zaradi sevov, sprostimo javno življenje in se vsi prekužimo, bolnice pa v tem času “oddelajo” svoje in potem normalno živijo. A s tem povzročimo številne smrti bolnikov zaradi covida.

Slovenija se torej ponovno spopada s Covidom. Cepljenje je zato edina prava pot.

PM